Vacature: Linux Engineer (CITA leer- werkplek)

Linux Engineer (CITA leer- werkplek)

3 dagen werken, 2 dagen leren

 

Ga jij starten met de duale opleiding Cyber Security & Cloud aan de Hogeschool Utrecht en ben jij op zoek naar een leer- werkplek? Ligt jouw interesse bij open source software en Linux en lijkt het jou tof om de hosting voor grote sites te beheren? Dan is Bizway de plek voor jou!

Wij hebben binnen ons Hosting team plek voor een leergierige student(e) die de ambitie heeft zich te willen ontwikkelen tot Linux Engineer.

Zo kan je toekomstige dag als Linux Engineer eruit zien:

’s Ochtends begin je de dag met het doorlopen van je mail. Een klant heeft een storing gehad, deze is opgelost door de storingsdienst. Er dienen echter nog extra herstelwerkzaamheden te worden uitgevoerd aan de database. Snel achterhaal je hoe je dit kan herstellen en communiceert dit met de klant. Met een goede kop koffie sluit je aan bij de stand-up. Samen met je team bespreek je of er werkzaamheden zijn waar je hulp bij kunt gebruiken.

Vandaag ga jij samen met collega Andreas aan de slag voor een klant om hun Linux omgeving achter een proxy te plaatsen. Omdat de omgeving over geschakeld moet worden, loop je de hele configuratie na. Na enkele dagen voorbereiden zal je de omschakeling vandaag in één keer uitvoeren.

Na een overheerlijke lunch van hospitality medewerkster Monique heb je een kort overleg met  servicemanager Sietse. Na het aanpassen van een MySQL database krijgt de klant een foutmelding: de database is corrupt. Direct ga je aan de slag om de database te repareren en stem je af om de klant een update te geven wat het probleem is en hoe jullie dit in de toekomst kunnen voorkomen. Voor je collega’s schrijf je snel een korte handleiding als naslagwerk.

De rest van de middag vliegt voorbij en al snel ben je bezig met de laatste change requests. Een grote klant heeft een nieuwe omgeving aangevraagd voor een nieuwe site. Deze omgeving rol je met behulp van het door jouw ontwikkelde Ansible script eenvoudig automatisch uit.

 

Wat ga je doen?

 • Oplossen van incidenten en verwerken van vraagstukken binnen ons ticketsysteem Topdesk;
 • Uitdenken, implementeren en beheren van klant- en interne Linux omgevingen;
 • Je repeterende werkzaamheden automatiseer jij met behulp van code of automation tools (Python / Bash / Ansible);
 • Het beheren van de virtuele infrastructuur tot aan het datacenter;
 • Storingsdienst draaien is op termijn onderdeel van de functie.

 

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding en gaat de opleiding Job in the Cloud (Cyber Security & Cloud) volgen.
 • Affiniteit met Linux;
 • Kennis van open source producten zoals CentOS en Debian en Proxmox;
 • Je hebt een automation mindset;
 • Het bezit van een rijbewijs B is een pré;
 • Je kan snel schakelen tussen diverse werkzaamheden;

Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, zoekt verbetermogelijkheden en je deelt deze actief.

Wie zijn wij?
Bizway levert hosting, werkplek- en netwerkbeheer. Deze diensten leveren wij aan organisaties binnen sectoren die niet zonder een veilige en betrouwbare IT-omgeving kunnen. Het bieden van maatwerkoplossingen en het verhogen van de klanttevredenheid is waar wij ons 24/7 voor inzetten. Samen maken we het verschil voor de klant.

Je komt te werken bij een snelgroeiende organisatie waar je jezelf mag zijn en vooral bezig bent met dingen die jij leuk vindt en die er echt toe doen.

5 redenen om bij Bizway te werken:

 • Je wordt onderdeel van een jong, hecht team met de focus om elkaar elke dag weer een stapje beter te maken;
 • Een leerzame en leuke omgeving om je verder te ontwikkelen in de IT;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een onbeperkt studiebudget;
 • Mogelijkheid om zowel vanuit huis te werken als op ons kantoor;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een sport-, internetvergoeding evenals een winstdeling en een aanvullende pensioenregeling.

 

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken? Stuur je CV met een enthousiaste korte motivatie naar hr@bizway.nl.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact op! 0172-759 800